LVR dient amendementen in over belastingverordeningen tijdens raadsvergadering 19 december

LVR dient motie in bij raadsvergadering 19 december over ongelijke behandeling parkeerregime
18 december, 2013
Gemeente wil vergeten loonkosten verhalen op 2e vergunning parkeren binnenstad
18 december, 2013

LVR dient amendementen in over belastingverordeningen tijdens raadsvergadering 19 december

Op 19 december staat de behandeling van de belastingverordening 2014 op de agenda. De LVR heeft veel moeite met een aantal punten in de belastingverordening.

 

We dienen dan ook amendementen in op de volgende punten:

  • de verschuiving van vier naar twee betalingstermijnen voor WOZ en waterschapsbelasting. De LVR is van mening dat minstens vier termijnen geboden moeten worden worden om de betaling te voldoen, aangezien anders een aanzienlijk deel van de inwoners in Roermond in de problemen komen door de hoge kosten die in twee termijnen voldaan moeten worden. Lees hier het amendement.
  • de hoge kosten voor het wijzigen van de beheerder in de horecavergunning. De gemeente wil deze kosten opschroeven van EUR 33,00 naar EUR 135,00. De LVR vindt dit niet reëel bij bestaande vergunningen die gewijzigd moeten worden. Lees hier het amendement. 
  • de rioolheffing op garageboxen. Mensen die een garagebox hebben los van de woning betalen hier apart rioolheffing voor, terwijl het rioolgebruik bij losse garageboxen nagenoeg nihil is. De LVR vindt dit dan ook geen goede zaak en vraagt om aanpassing van dit beleid. Lees hier het amendement.