LVR verrast door plotselinge aandacht CDA voor parkeren binnenstad

Art. 43-vragen over problemen met parkeren in binnenstad
7 januari, 2014
Art.43-vragen over gevolgen voor Roermond bij meer giftreinen door Venlo
15 januari, 2014

LVR verrast door plotselinge aandacht CDA voor parkeren binnenstad

De raadsfractie van de Liberale Volkspartij Roermond heeft met verbazing kennis genomen van de plotselinge aandacht van de CDA-fractie voor het parkeren in de binnenstad.

Het CDA torpedeerde, net als de andere huidige coalitiepartijen, in de raadsvergaderingen van november en december moties en amendementen van raadslid Dirk Franssen van de LVR voor een eerlijk parkeerbeleid in de binnenstad en dat binnen de begrotingskaders.

Nu schreeuwt datzelfde CDA moord en brand en profileert zich als vriend van de parkerende automobilist in de binnenstad. De LVR vraagt zich af of dit mogelijk met de aankomende verkiezingen te maken heeft dat het CDA nu zo gedraaid is terwijl men als coalitiepartij zelf dit beleid heeft geïnitieerd.

 

De LVR-fractie heeft gisteren na het verschijnen van het bericht op Roermond Dichtbij over de foutief gehanteerde parkeertarieven via een e-mail van raadslid Hay Hutjens aan wethouder Gerard IJff direct om opheldering gevraagd. Gisteravond meldde wethouder IJf van coalitiegenoot PVDA dat hij nog geen andere reacties heeft gehad en dat hij nog een en ander uit moest zoeken. Nu komt coalitiegenoot CDA met deze noodkreet.

 

Nu er vandaag op Roermond Dichtbij wederom een burger haar oprechte zorgen uit voor het absurde optreden tegen mantelzorgers, wil de LVR van het college van B&W weten wat de gemeente hier mee gaat doen. Daarbij verwijst de LVR naar de raadsvergaderingen van november en december, waar door diverse fracties al aandacht is gevraagd voor deze specifieke situatie van mantelzorgers in de binnenstad.

Dirk Franssen en Hay Hutjens hebben hierover zojuist schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld.