LVR vraagt wethouder Smitsmans om PGB-meldpunt

LVR stelt art. 43-vragen inzake Winkelvoorziening Hoogvonderen
5 februari, 2015
Art. 43-vragen inzake glasvezelcentrales Swalmen
13 februari, 2015

LVR vraagt wethouder Smitsmans om PGB-meldpunt

De uitbetaling van PGB’s is vanaf 1 januari 2015 van de gemeenten overgenomen door de SVB. Daarbij gaat echter heel veel mis, zo blijkt uit het nieuws van de afgelopen dagen. Veel mensen krijgen het geld niet uitbepaald waar ze recht op hebben. Gisteren nog bood verantwoordelijk staatssecretaris Martin van Rijn in de Tweede Kamer zijn excuses hiervoor aan en beloofde beterschap. Of er inderdaad verbetering komt, zal pas de komende weken blijken.

Ook gisteren werd bekend dat de gemeente Brunssum een PGB-meldpunt heeft ingesteld: mensen die problemen hebben met hun PGB kunnen zich melden. De verantwoordelijk wethouder in Brunssum noemt de situatie onacceptabel.

Zie http://www.1limburg.nl/brunssum-gaat-pgb-gedupeerden-helpen-en-opent-meldpunt?context=default

 

De vraag is: wat doet Roermond? Net als Brunssum heeft ook Roermond een groot aantal mensen die afhankelijk zijn van een PGB. Is de gemeente Roermond bereid om, net zoals Brunssum, op heel korte termijn een PGB-meldpunt in te stellen waarbij mensen telefonisch hun problemen kunnen melden en zich vervolgens voor deze mensen in te zetten, bijvoorbeeld door het uitbetalen van voorschotten voor mensen die in de problemen dreigen te geraken?

 

Dré Peters
Fractievoorzitter LVR