Roermond is de eerste dementievriendelijke gemeente van Nederland

๐˜–๐˜ฑ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข๐˜จ 13 ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ช ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ง๐˜ต ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜”๐˜ข๐˜ณ๐˜ช๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜š๐˜ฎ๐˜ช๐˜ต๐˜ด๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ด ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜™๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ค๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ต๐˜ช๐˜ง๐˜ช๐˜ค๐˜ข๐˜ข๐˜ต ๐˜‹๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ๐˜ท๐˜ณ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ. ๐˜๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ต๐˜ถ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ Alzheimer Nederland ๐˜ข๐˜ง๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜”๐˜ช๐˜ฅ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ-๐˜“๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ณ๐˜จ ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฌ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ค๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ต๐˜ช๐˜ง๐˜ช๐˜ค๐˜ข๐˜ข๐˜ต ๐˜ถ๐˜ช๐˜ต.

Gemeente Roermond is een voorbeeld voor andere gemeentenโ€ aldus Kitty Bruinsma, bestuurslid van Alzheimer Nederland afdeling Midden Limburg. โ€œRoermond scoort hoger dan het landelijk gemiddelde op onder andere de ondersteuning van mantelzorgers, de netwerkaanpak samen met partners en de diversiteit aan daginvulling voor mensen met dementieโ€.

Alzheimer Nederland heeft aan de hand van een dementiescan de dementievriendelijkheid van Roermond voor thuiswonende ouderen beoordeeld. Op maandag 13 mei overhandigde Mevrouw. Bruinsma in een drukbezochte statenzaal het certificaat Dementievriendelijke gemeente aan wethouder Marianne Smitsmans (foto 1).

De gemeente Roermond zet zich al jaren samen met o.a. ACL in voor een dementievriendelijke samenleving. Tijdens de feestelijke bijeenkomst doneerde ACL collega Lizzy Boots nog een winnend bedrag van de Remunjse Kwis aan het Alzheimer Cafรฉ (foto 2).

Wethouder Smitsmans is blij met deze erkenning: “Ik ben ontzettend trots op deze waardering voor de inzet van ons als gemeente samen met de vele inwoners en organisaties. Het sterkt ons om door te gaan en onze aanpak voort te zetten”.